I have a Dream....


Καλή σας μέρα και καλή σας τύχη.... Σήμερα είπα να βγάλω το άχτι μου με τα λεφτά....Ποιος αργόσχολος , ανώμαλος δεν είχε τι να κάνει και εφηύρε τα γαμολεφτά για να έχουμε αυτά τα προβλήματα όλοι μας? ΟΕΟ? Τα λεφτά ,τα λεφτά ποιος τα ανακάλυψε ,τα λεφτά ,τα λεφτά την πορτοφόλα??? Όπως λέει και το λαικό άσμα...Από την ώρα που γεννιόμαστε ή μάλλον πριν καν γεννηθούμε τα λεφτά παίζουν ΤΟΝ πρωταγωνιστικό ρόλο...Ολα εξαρτώνται από τα λεφτά... Από το πού και το πώς θα γεννηθούμε , σε ποιο σπίτι θα μεγαλώσουμε ,πώς θα είναι τα παιδικά μας χρόνια , αν θα έχουμε χρόνο να βλέπουμε τους γονείς μας, αν θα έχουμε γονείς ,τι εκπαίδευση θα λάβουμε ,αν θα ζήσουμε ή αν πεθάνουμε , αν θα μαστε χαρούμενοι ή δυστυχισμένοι ,αν θα βγάλουμε το λύκειο, αν θα δώσουμε για πανελλήνιες ,αν θα μπούμε σε κάποιο πανεπιστήμιο ,αν θα μείνουμε αγράμματοι και ανειδίκευτοι , αν θα βρούμε δουλειά , αν θα κάνουμε οικογένεια ή αν θα παντρευτούμε , πότε και πώς θα πεθάνουμε .... Μπορεί να φαίναται υπερβολικό και ακραίο αλλα αν το καλοσκεφτείτε όλα σε μικρό η σε μεγαλύτερο βαθμό εξαρτώνται από τα κωλόλεφτα...Όχι ότι αυτό πρέπει να συνεχίσει να γίνεται ή συμβαίνει πάντα....Πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις....


Το θέμα είναι όχι μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς που έχουμε χρήματα για να ζήσουμε κάπως ,να ικανοποιούμε τις βιοτικές μας ανάγκες και κατά καιρούς χρωστάμε και πιεζόμαστε και γρινιάζουμε αλλά το κύριο πρόβλημα είναι εκείνοι που δεν έχουν καθόλου...Εκείνοι που ζουν είτε στις υποανάπτυκτες είτε ακόμη στις αναπτυγμένες χώρες... Εκείνοι που δεν έχουν να φάνε, να πιουν, να μορθωθούν και βιώνουν καταστάσεις που δεν μπορούμε να τις φανταστουμε..Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι? Ε? Μου λέτε? Και ΓΙΑΤΙ να συμβαίνει αυτό? Άνθρωποι εμείς... Άνθρωποι και αυτοί.... Και νταξει... Αυτή κατάσταση υπάρχει... Εμείς κάνουμε κάτι γιαυτό? Η μάλλον μπορούμε να κάνουμε κάτι?

Και απαντάω... Εννοείται ότι υπάρχουν πράματα που μπορούμε να κάνουμε και πάντα υπάρχουν λύσεις... Αλλά το ερώτημα είναι άλλο...Είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε για λίγο τους ευατούληδες και την βολεμένη και μικροαστική ζωούλα μας για βοηθήσουμε κάποιους που υποφέρουν και έχουν πραγματικά ανάγκη την συμπαράστασή μας? Να μην σκεφτόμαστε πλέον το συμφέρον και τα λεφτά, να πούμε όχι στις άθλιες φιλοδοξίες μας να γίνουμε πλούσιοι και επιτέλους να φροντίσουμε για έναν καλύτερο κσόσμο...? Αν υπάρχει έστω μια θετική απάντηση τότε η ελπίδα δεν έχει χαθεί τελείως.... Ας ελπίσουμε λοιπόν η δικιά μας η γενιά να μην είναι μόνο λόγια και να πραγματώσει το μεγάλο μας όνειρο.........

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ....


Καλημέρα σε όλους τους φανατικούς μου αναγνώστες.... Αφου διαβάζετε το blog μου μάλλον θα είστε μια χαρούλα....Και εγω επίσης....Μέσα από μια μεγάλη γκάμα θεμάτων αποφάσισα σήμερα να ασχοληθούμε με την τηλεόραση στισ ζωές μας.....Ας πάρουμε λοιπόν την καθημερινότητα μιας απλής νοικοκυράς -καλής δούλας και κυράς- ή οποιουδήποτε αργόσχολου και μαλθακού νοικοκύρη.... Από το πρωί ενημερωτικές εκπομπές του κώλου-φτώχεια, ληστείες ,πείνα ,δίψα ,συνταξιούχοι , λαικές αγορές ,φωνές ,ουρές ,εφορίες ,τσακωμοί ,βρισίδια ,πρωινάδικα - συνεντεύξεις, ζώδια , μόδα ,μαγειρική ,super douper wow καλεσμένοι , αναλύσεις για το σεξ ,την απιστία ,την ομορφιά ,την δίαιτα , τις γυναίκες ,τους άνδρες ,τους ομοφυλόφιλους , τις λεσβίες, άκυρες έρευνες και άκυρες απορίες ,χαζά γελάκια που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιο αστείο τα προκάλεσε ,επαναλήψεις σίριαλ που παίχτηκαν την προηγούμενη μέρα ή την προηγούμενη δεκαετία, ειδήσεις- κρίση, σεισμοί, καταστροφές ,χρηματιστήριο, πετρούλα ,μεσημεριανάδικα- αλεξανδράτου, ρέβης, σιανίδης ,ζευγάρια της showbiz , χωρισμοί της showbiz ,συγκλονιστικά ρεπορτάζ γύρω από διάφορες μαλακίες , νούμερα , νούμερα , νούμερα , ξεβράκωτες , ασπροδόντηδες , απογευματινα - emo , gothic , βορεια vs δυτικά προάστια , πιρούνια , μαχαίρια , τσόντες , σίριαλ , σίριαλ, σίριαλ, σίριαλ, σίριαλ , ειδήσεις -φωτιές, γρίπες ,καταστροφες , κρίση , θάνατοι κτλ , πολιτικοί ή μάλλον πολιτικάντηδες ,σίριαλ, σίριαλ ,σίριαλ ,reality, φαγητα, ξένα σίριαλ και πάλι από τη αρχή.... Εξαίρεση ωστόσο αποτελούν κάποιες εκπομπές , ντοκυμαντέρ που αξίζει να διαχωριστούν ... Η τηλεόραση λοιπόν αξίζει να ανοίγει μόνο για συγκεκριμένα προγράμματα.......

Ας γυρίσουμε λοιπόν στην νοικοκυρά , το παιδάκι που το παρκάρουν μπροστα σε μια οθόνη , στον μεσήλικα , στον έφηβο ,στον κάθε έναν από εμάς που περνάει ένα μικρό ή μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του μπροστά στην τηλεόραση.... Αυτά που βλέπουμε στην τηλεόραση λοιπόν δεν νομίζω ότι είναι τυχαία...Είναι προιόντα "συνωμοσίας" μεταξύ των όλων των μηχανισμών που μπορεί να επωφεληθούν είτε από την τρομοκρατία , τον φόβο ,το άγχος ,τον πανικό που προκαλούν οι ειδήσεις είτε από την απόλυτη "αποβλάκωση" και ισοπέδωση κάθε επιπέδου νοημοσύσης και ηθικής που προβάλλονται από τα μεσημεριανάδικα και άλλες συναφείς εκπομπές και σίριαλ είτε στις επίμονες διαφημίσεις που μας υπενθυμίζουν τακτικά τις πλασματικές ανάγκες μας....Όλα αυτά είναι οι προυποθέσεις για να μεταμορφωθούμε αργά και σταθερά σε ό,τι ακτιβώς βολεύει να είμαστε....Αποβλακωμένοι ,μαλθακοί, ανεγκέφαλοι ,μη σκεπτόμενοι , φοβισμένοι ,τρομοκρατημένοι , επιρρεπείς σε ό,τι μας λένε , πάνω από όλα καταναλωτές που προσπαθούν να μοιάσουν σε όποιον βγαίνει στην τηλεόραση...Αυτά είχα να πω....Κλείστε την γαμοτηλεόραση.... Και ανοίχτε την μόνο για αυτά που πραγματικά αξίζουν... Ή μην την ανοίγετε καθόλου....Δεν θα γινουμε σαν και αυτους...!

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.... ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ (η συνέχεια)


Πέρα από αυτό, πρέπει κανείς να λαμβάνει υπ'όψιν και τον ατομικό παράγοντα στη διαμόρφωση των παγμάτων. Θέλω να πω δηλαδή, πως καμιά φορά οι εξαιρέσεις έχουν μεγαλύτερη αξία από τον κανόνα. Υπάρχουν ,λοιπόν καθηγητές οι οποίοι αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες μας "σπάνε" το πλέγμα των απρόσωπων σχέσεων, πραγματώνουν τον ουσιαστικό διάλογο στα πλαίσια του οποίου επιδιώκεται η συνάντηση και η αντιπαράθεση ποικίλων ιδεών και πεποιθήσεων, αντιμετωπίζουν τους μαθητές ισότιμα , δίχως να τους κατηγοριοποιούν με βάση την φυσιογνωμία τους (επιδόσεις ,συμπεριφορά, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά) , μεταχειρίζονται εναλλακτικές μορφές παράδοσης και εξέτασης των μαθημάτων , ώστε να προσδίδουν στην μαθησιακή διδασκαλία χαρακτήρα βιωματικό , ελκυστικό και τελικά αποτελεσματικότερο.

Ωστόσο, οι δυνατότητες που μπορεί να παράσχει το σχολείο στο μαθητή είναι μάλλον εξ ' ορισμού καταδικασμένες. Αρκεί να σκεφθεί κανείς το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στα πλαίσια του οποίου, ¨ανθεί" η παραπαιδεία και οι συναφείς με αυτή μηχανισμοί. Όταν , δηλαδή, η οικονομική κατάσταση , η κοινωνική προέλευση ή ακόμη η φυλετική καταγωγή μιας οικογένειας υπαγορεύει την ύπαρξη ή όχι επαγγελματικού μέλλοντος των παιδιών της , καταλαβαίνουμε ότι " ίσες ευκαιρίες για μόρφωση" δεν υφίστανται παρά μόνο σε επίπεδο θεωρητικολογίας. Άρα, ποιος είναι ακριβώς ο στόχος του σχολείου? Να προετιμάσει καλά τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων ή να διαμορώσει ολοκληρωμένους και ισορροπημένους ανθρώπους?

Το ζήτημα είναι ότι το σχολείο είναι και πρέπει να είναι κάτι πάνω και πέρα από βιβλία και διδακτέα ύλη, αριστεία και επαίνους. Το σχολείο θα πρέπει να εμπνέει τον αυθορμητισμό και τον αυτοσχεδιασμό, τα οράματα , τα ιδεώδη και τις αξίες. Νομίζω πως αξίζει να διεκδηκήσουμε ένα πιο ανθρώπινο ρυθμό στην σχολική μας ζωή , ένα καλύτερο σχολείο για όλους!!

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ.... ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ??

Υ.Γ1. Τώρα το πως σκατά θα γίνουν όλα αυτά που λέω δεν το ξέρω... η προυπόθεση είναι η αλλαγή ολόκληρης της επικρατούσας νοοτροπίας (πιασε το αυγό και κούρευτο).

Υ.Γ2.Δν μπορώ να φανταστώ τι έχουν στο κεφάλι τους αυτοί που γράφουν τα βιβλία... άχυρο? σκατά? Έχουν δουλέψει ποτέ τους άραγε σε τάξη?

Υ.Γ3. Ας κάνουμε κάτι ρε γαμώτο....

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .... ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Γεια χαρά! Τι μου κάνετε? Λοιπόν... σήμερα θα μιλήσουμε για το σχολείο... Κάθε μέρα λοιπόν , ακούγοντας τον επίμονο ήχο του ξυπνητηριού που σηματοδοτεί την έναρξη μιας καινούργιας σχολικής ημέρας , και καθώς αναλογίζομαι την εξέλιξη της γνώριμης σε όλους μας πραγματικότητας - ατέλειωτες ώρες καθηγητικού μονολόγου και στιγνής αποστήθισης , κλίμα ανταγωνιστηκότητας και βαθμοθηρίας , γνώσεων ορισμένης ιδεολογικής κατεύθυνσης , πειθάρχηση της κριτικής σκέψης ,της φαντασίας και του πηγαίου αυθορμητισμού- μου ρχεται να τους διαολοστείλω όλους και να συνεχίσω να κοιμάμαι...


Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι το ελληνικό σχολείο του σήμερα "πάσχει" ποικιλοτρόπως. Και δεν είναι μόνο οι εκπαιδευτικές αδυναμίες , οι οποίες εντοπίζονται στο πλαίσιο της μαθησιακής διδασκαλίας και αφορούν τον ελλιπή αριθμό των διδασκόντων ,την ανεπαρκή σε πολλές περιπτώσεις κατάρτισή τους, τις προβληματικές τακτικές ή ακόμη τις αναχρονιστικές μεθόδους που υιοθετούν και εφαρμόζουν αλλά κυρίως το περιεχόμενο των γνώσεων που λαμβάνουμε σε σχέση με την επικρατούσα ιδεολογία. Αυτό σημαίνει, ότι σαφώς το σχολείο οφείλει να μας εμπλουτήσει γνωστικά , διότι μόνον έτσι μπορεί να ανοίξει ο δρόμος της κοινωνικοπολιτικής αφύπνισης, της ηθικής απελευθέρωσης , αλλά όταν οι γνώσεις αυτές έχουν -ως επί το πλείστον- τουλάχιστον συγκεκριμένη κοινωνική κατεύθυνση και σκοπιμότητα , τότε επέρχεται σύγχυση και παραπλάνηση. Συνεπώς , διδασκόμαστε μάλλον αυτό που πρέπει να "μάθουμε" βάση μιας προκαθορισμένης ύλης , θεσμοθετημένης από την εκάστοτε εξουσία , η οποία προφανώς απέχει πολύ από την ουσία των πραγμάτων.


Placebo (η συνέχεια)


Κανείς ωστόσο δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα επακολουθoύσαν τόσοι πολλοί επιτυχημένοι δίσκοι, τραγούδια-ύμνοι όπως το without you I' m nothing , συνεργασίες με τεράστια ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως ο David Bowie , και τελικά στην εδραίωση της progressive ,alternatine ,indie ,psyxedelic rock ταυτότητας των Placebo. Ωστόσο οι Placebo δεν επαναπαύτηκαν στο συγκεκριμένο είδος μουσικής.... μετά τα καταθλιπτικά και σκοτεινά cd όπωσ το "Meds" ή το "Sleeping With Ghosts" και τα ψυχεδελικά τραγούδια όπως το "Song to say Goodbye" , το "Bitter End" με τον στίχο τους επηρεασμένο από το ταξίδι του Μοlko -κυρίως- από την ανορεξία , το αλκοόλ ,τις ουσίες αποφάσισε να κάνει μια "μάχη για τον ήλιο", να δημιουργήσει ένα εντελώς διαφορετικό δίσκο , να έρθει ένας καινούργιος drummer -Steve Forrest-, με νέο αίμα και διάθεση και να κάνουν την διαφορά... Το tour που έκαναν το καλοκαίρι του 2009 πήγε εξαιρετικά καλά , παρόλο που η γνώμη του κόσμου έχει διχαστεί σχετικά με το αν το νέο cd είναι επάξιο των Placebo του παρελθόντος ... 'Οπως και να έχει, πιστεύω ότι είναι καλό να μην μένουμε στάσιμοι αλλά να δημιούργουμε νέα- φρέσκια μουσική , όπως εμείς γουστάρουμε....

Υ.Γ1. Ο Brian Molko έχει καταγωγή απο Βρυξέλλες , μιλάει άψογα γαλικά και έχει βγάλει και διασκευάσει υπέροχα γαλλικά τραγούδια.

Υ.Γ2. Ο Steve Forrest -νέος drummer- ήταν στους evaline.. και είναι πάρα πολύ γλυκός και με απίθανα τατουάζ...

Υ.Γ.3 O Stefan Olsdal έχει τέλεια κίνηση ... και ταιριάζει πολύ με τον Brian...

Υ.Γ4 ΑΓΑΠΩ PLACEBO....... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ..........

Placebo

Καλημέρα... Καλημέρα ανεξάρτητα της ώρας που διαβάζετε αυτήν την ανάρτηση.... Ελπίζω να περνάτε όλοι ομορφα....Και εγώ μια χαρούλα ειμαι...ευχαριστώ..... Λοιπόν ας περάσουμε στο αγαπημένο μου συγκρότημα... τους placebo....Το 1994 άρχισαν την καριέρα τους ως Αshtray heart με κύρια υδρυτικά μέλη τον Brian Molko και τον Stefan Olsdal που γνωρίστηκαν τυχαία σε ένα σταθμό λεωφορείων και έγιναν ζευγάρι... Γρήγορα μετονομάστηκαν σε Placebo και ο Steve Hewitt πήρε την θέση του drummer..... Η ξεχωριστή φωνή του Molko , η αντισυμβατική εμφάνιση όλόκληρης της μπάντας , η ανοιχτή δήλωση της αμφισεξουαλικότητας του Brian και του Stefan κίνησε την περιέργεια όλων...Μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος ομόνυμος δίσκος "placebo" όλοι κατάλαβαν ότι πρόκειται για μια rock μπάντα που είχε μέλλον............

ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ


Γεια σας και πάλι... τι μου κάνετε? Όλα καλά? Πολύ χαίρομαι λοιπόν.... Ας μιλήσουμε τότε για το ραδιο αρβύλα.. Να λοιπόν μια εκπομπή για την οποία αξίζει να ανοίξεις την τηλεόραση σου... Και δεν είναι μόνο γιατί και οι τέσσερίς τους ( Αντώνης Καπάκης , Γιάννης Σερβιετάς , Σταμάτης Δούσσης και Σκύλος Παναγιωτόπουλος) ούτε όλοι οι υπόλοιποι που συναποτελούν αυτή την ομάδα είναι αξιολάτρευτοι , αλλά ολόκληρη η εκπομπή αποπνέει έναν διαφορετικό αέρα , αέρα αισιοδοξίας , ελπίδας και ωραίας, δημιουργικής βλακείας στην ελληνική τηλεόραση. Τόσο στην απογευματινή όσο και στην βραδινή ώρα προβολής εγώ πάντα είχα χρόνο για τους απολαύσω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι τώρα που άλλαξαν ώρα , αρχίζουν να κατανοούν την ύπαρξή τους. Δεν πειράζει...Κάλλιο αργά παρά ποτέ....Μου αρέσει που όλη η τάξη -συμμαθητές και καθηγητές- , όλο το σχολείο , όλο το φροντιστήριο- ναι ,δυστυχώς υπάρχει και αυτό- , όλοι οι φίλοι και γνωστοί ανεξαρτήτως ηλικίας έχουν συντονιστεί στο κλίμα του "γεια χαρα" , "οοοοο σουλταν" , "φιλάκια ρουφηχτά - ρουφηχτά φιλάκια" , του μενταλισμού ,του " le poure" , της Μαρίας Μπεκατώρου ... κτλπ. Μου αρέσει που υπάρχουν κάποιοι στην τηλεόραση που λένε ό,τι θέλουνε , κάνουνε ότι θέλουνε , ξεπερνάνε όλα τα κόμπλεξ του καθωσπρεπισμού, της τηλεοπτικής φόρμας των πραγμάτων και έχουν την ίδια "μαλάκυνση" στον εγκέφαλο και το δείχνουν απροκάλυπτα. Ωστόσο , υπάχουν στιγμές που βγαίνουν όμορφα μηνύματα και γίνονται ωραίες συζητήσεις ... λιγότερο συχνά τώρα βέβαια.... και αυτό είναι κάτι μου έχει λείψει λιγακι... Μου αρέσει που όταν τελειώνει μια κουραστική ημέρα μπορώ να ανοίξω την τηλεόραση και να ξεραθώ στο γέλιο...
Υ.Γ1. Δεν μπορώ να αρνηθώ τον έρωτά μου για τον Αντώνη.....αχ.......
Υ.Γ2. Σε όσους αρέσει το ράδιο αρβύλα ΠΡΕΠΕΙ να αρχίσουν να ακούνε imagine 897..... http://www.imagine897.gr/
Υ.Γ3. Το ημερολόγιο του Γιάννη Σερβετά τα σπαέι.... Είναι ένας καλός λόγος γιαν σηκωθείς το πρωί.....
Υ.Γ.4. Ο Σκύλος και ο kiousisq έχουν blog.... http://www.skylos.gr/ και http://kiousisq.blogspot.com/
Υ.Γ.5. ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΡΟΥΦΗΧΤΑ!!

Να μας ζήσει!

Καλημέρα.. Καλημέρα.. Πραγματικά δεν έχω ιδέα για ποιον ακριβώs λόγο έφτιαξα το παρόν blog... Ωστόσο το έφτιαξα.......Και θέλω να καλοσορίσω όποιον -αν υπάρχει κανένας - όπου έπεσε πάνω στο cenicero... Και για όσους φίλους αγνοούν την λέξη cenicero ,να σας πληροφορήσω ότι είναι ισπανικής προελεύσεως και θα πει σταχτοδοχείο.... Οχι ότι έχω κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Ισπανία ή τα ισπανικά ,απλά επηρεασμένη απο τον φίλο μου Brian Molko ,τραγουδιστη των Placebo και μακράν είδωλο και πρότυπο μου... και το τραγούδι του astray heart.... αποφάσισα να βαφτίσω έτσι το νέο μου ιστολόγιο.... Να μας ζήσει λοιπόν! Πολύχρονο και καλότυχο......

Υ.Γ1). Επί την ευκαιρία εύχομαι 2010 φιλιά στα μούτρα και ότι επιθυμείτε για την νέα χρονια!

Υ.Γ2).Παρακαλώ θερμά όσους ασχολούνται με το άθλημα και έχουν όρεξη, ας σχολιάζουν!