Μουσική...Αληθινά Μαγική η δύναμη της Μούσας;



Καλημέρα παιδιά,
απ' ότι βλέπετε η Μέλπω το 'χει ρίξει στο Αγγλικό και άφησε εμάς - συνεργάτες σου λέει μετά, τστστστσ βλοσυρά ψέματα σκλάβους δε λες καλύτερα...;- να εκθέσουμε λίγο τους εαυτούς μας στο ιντερνετ!Πλακίζω φυσικά...χεχε θα με συνιθίσετε....Αν νιώθετε κρύο δεν έχετε αφήσει το παράθυρο ανοιχτό η οθόνη σας φταίει! Λοιπόν στο ψητό...(πο...πείνασα παλι...)

Το ακόλουθο άρθρο σχετικά με τη μουσική, γράφτηκε από μένα τον αδελφικό φίλο μου Διονύση ένα δροσερό βραδάκι πριν απο 2-3 μήνες...Μιλάει για την μεγαλύτερη αγάπη μας τη μουσική, ελπίζουμε να το ευχαριστηθείτε!

Γεμάτο στομάχι και ενώ οι αιώνιοι RADIOHEAD γεμίζουν αρμονικά το κενό ενος ακατάστατου νυσταγμένου δωματίου, καθίσαμε λοιπόν να μιλήσουμε για μουσική. Μα τί είναι η μουσική; Τί να ‘ναι αυτό ρε παιδιά;Μουσική ακούμε αλλά τί είναι η μουσική;
Μουσική είναι το αρχαίο δώρο του Θεού ή της Φύσης ή της Λογικής, όπως προτιμάτε να καλείτε αυτό το κάτι που υπάρχει υπήρχε και θα υπάρχει πανώ από τα κεφάλια μας...Είναι η τέχνη, η άριστη αυτή πανδαισία ηχητικών κυμάτων, που παρ’ολη την ασχήμια τους όταν αναπαριστούνται σε ένα γράφημα, παράγουν έναν από τους ανώτερους συναισθηματικούς, πνευματικούς, αισθησιακούς κλπ κλπ οργασμούς για τον άνθρωπο. Αυτός ο οργασμός μας οδηγεί...παντού! Τον κάθε ένα στο προσωπικό του ουτοπικό τρυπάκι, εκεί οπού βρίσκει τα πάντα που ποθεί.
Άλλοτε απλή, λογική, κάτι σαν μαθηματικά...Μετρημένο, συντονισμένο και άκρως εναρμονισμένο(δες Συμφωνίες Beethoven,κλασσική ροκ, ποπ κ πολλά άλλα),οπου μέσα από μια άρτια χρονική και αρμονική συνουσία, προκύπτει το τραγούδι. Άλλοτε πάλι, αντίθετη με κάθε κανόνα, κάθε λογική και κάθε χρονική αξία, όπου έχεις την αίσθηση:«Ρε γαμώτο, έχουν βγάλει δημοτικό τα παλικάρια η μπα;»(δες 2+2=5 – Radiohead),δημιουργεί τραγούδι πάλι, αλλά τόσο φορτωμένο με ακραία συναισθήματα που μερικές φορές δεν αντέχεις να το ακούσεις και να συνεχίσεις να στέκεσαι στα πόδια σου.(δες Pink Floyd σχεδόν οποιοδήποτε κομμάτι τους,Radiohead – The National Anthem,Muse - Plug in Baby)
Η μουσική παιδία ποτέ δεν τελείωνει.Παντού, κάθε είδος, με κάθε παρέα, από κάθε πηγή, κάθε ώρα και κάθε στιγμή, σε γεμίζει συναισθήματα, ξυπνάει το τέρας, καλά κρημένο μέσα σου, και το αφήνει για αύτες τις λίγες στιγμές να ζήσει μαζί σου και να εξιλεωθεί στο φώς της καταπιεσμένης ύπαρξης του σημερινού ανθρώπου.Σας αφήνουμε λοιπόν, να σκεφτείτε, γιατί ακούτε μουσική...Τι σας αρέσει; Αν βρείτε, πείτε μας.... Αυτά είχαμε να πούμε...για την μουσική...αιώνιο μπούσουλα στο αυτί μας και στη ζωή μας...
Η μουσική είναι ζωή, είναι θάνατος, είναι τα πάντα!Ο Θεός όταν έφτιαχνε τον κόσμο πάντως σίγουρα άκουγε μουσική...Δεν εξηγείται αλλιώς...

8 σχόλια:

  1. πώρωση με τη μουσική έτσι?
    (αντε σχολίασα κιολας γιατι φαινεται πως οι 76 αναγνωστες μας σνομπάρουν.. χαχα αστειακι..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mucikiii:D
    etsi re melpudi:)
    katapliktiko arthro;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενδιαφέρον ιστολόγιο... χιούμορ, άποψη, αισθητική... εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Diavazo Radiohead, Pink Floyd, Muse, Placebo...Idi eisai ena apo t'agapimena mou atoma, xaxaxa! Emathes oti oi Placebo erxontai gia live to Septemvrio?

    Take care!
    I'll be watching;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ox ti eipes tora filaraki...(Y) oraios...Euxaristoume gia to comment!Elpizoume na s aresei to blog!:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. wx melpw!! to diavases afto???????? oi placebo erxontai gia live to septemvrio????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι είπες τωρα φιλαρακι?????????? Έρχεται ο Molko ? Πάλι φέτος? WOW~~!!!!! Ευχαριστούμε για την πληροφορία....! Να σαι καλά!!!!!! Τα λέμε εκει!!!!!!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ναι!!!!!!!!!!!!!!!! 11 σεπτεμβριου!!!!!!!στο terravibe park!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή