Αδραξε την γαμημένη μέρα!





Μια που "ο χρόνος είναι ο χειρότερος γιατρός"  ... και ο φετινός χρόνος μαζεύει τα μπογαλάκια του και αποχωρεί σιγα σιγά..


 Και αφού η φετινή χρονιά έπεφύλασσε πολλές εκπλήξεις σε όλους... σε προσωπικό ίσως, εθνικό σίγουρα επίπεδο... και ο  καθένας μας είχε τις καλές και τις κακές στιγμές του... Θα ήθελα να μοιραστώ μια ιστορία μαζι σας.... που την "έκλεψα" απο τον Γιάννη Σερβετά και το ημερολόγιο του 2010 ,το οποίο παρεπιπτόντως μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά όλο τον χρόνο.... -όποτε δεν είστε καλά από τις μικροατυχίες της ζωής να την θυμάστε. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή...

... Φανταστείτε ,λοιπόν , ότι υπάρχει μια τράπεζα, η οποία κάθε μέρα καταθέτει στο λογαριασμό σου το ποσό των 86.400 ευρώ. Αυτή η περίεργη τράπεζα, την ίδια στιγμή, δε μεταφέρει τα λεφτά σου από την μία μέρα στην άλλη , αλλά κάθε βράδυ σβήνει από το λογαριασμό αυτά που δεν έχεις ξοδέψει.. Εσύ τι θα έκανες? Φαντάζομαι ότι θα έπαιρνες κάθε μέρα τα λεφτά που δεν ξόδεψες. Έτσι? Λοιπόν, ο καθένας από εμάς έχει αυτήν την τάπεζα. Το όνομά της ΧΡΟΝΟΣ...... Κάθε μέρα, αυτή η τράπεζα καταθέται στον προσωπικό μας λογαριασμό 86.400 δευτερόλεπτα. Κάθε βράδυ, αυτή η τράπεζα σβήνει από τον λογαριασμό σου και θεωρεί χαμένη οποιαδήποτε ποσότητα του χρόνου την οποία δεν έχεις επενδύσει σε κάτι ωφέλιμο....Αυτή η τράπεζα δε μεταφέρει λογαριασμούς από την μία μέρα στην άλλη.Κάθε μέρα σου ανοίγει καινούργιο λογαριασμο.Κάθε βράδυ σβήνει τις καταθέσεις της ημέρας.Αν δε χρησιμοποιείς την κατάθεσή σου κατά την διάρκεια της μέρας, εσύ είσαι αυτός που χάνει.Δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω.Δεν υπάρχουν χρωστούμενα για την αυριανή μέρα.Πρέπει να ζεις το σήμερα και την σημερινή κατάθεση..  

το ρολόι συνεχίζει την πορεία του, χρησιμοποίησε το μέγιστο κάθε μέρα..      .-


3 σχόλια:

  1. Μια ΚαΛηΣΠερΑ ΚΑΙ μια ΚαΛηΝυσΤα απο ολους εμας στο ΣτάΛες στο ΓαΛάΖιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλησπέρα!
    Έξυπνη ιστορία! Άντε να χρησιμοποιήσεις όλα τα δευτερόλεπτά σου τώρα...:P
    Εύχομαι μία καλύτερη χρονιά παό την προηγούμενη!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή